Duurzaamheid

Verantwoord ondernemen

Duurzaam en verantwoord telen is één van onze kernwaarden. We besteden elke dag aandacht aan het verduurzamen van onze processen en producten. Daarom werken we met organische producten en doen dat op een manier die zo min mogelijk grondstoffen vereist, een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk heeft en niet schadelijk is voor mens en dier. Onze planten zorgen voor een schone lucht en brengen geluk, dat streven we als bedrijf ook na.

MPS gecertificeerd

Van der Voort Potplanten is onder andere MPS gecertificeerd. Het mooie van dit certificaat is dat dit geen momentopname is. Voldoen aan MPS-ABC betekent dat we beschikken over een onafhankelijke monitortool, die ons helpt om zo duurzaam mogelijk te telen. Hierdoor hebben we constant overzicht over de grondstoffen die we gebruiken, maar zien we ook waar nog meer efficiëntie te behalen is en we nog duurzamer kunnen opereren.

Mede-eigenaar van ons aardwarmtenet

Sinds 2019 zijn we mede-eigenaar van de coöperatie die warmtenet Trias Westland beheert. Dat betekent dat we met aardwarmte een groot deel van de kas verwarmen. Het geeft ons een ‘license to produce’, want met aardwarmte houden we de energiekosten stabiel op een duurzame manier en genereren we voldoende energie voor hoogwaardige plantenproductie. Aardwarmte is een duurzaam alternatief voor gas en stroom. Samen met onze installateur hebben we

een speciaal leidingsysteem aangelegd. Het water met aardwarmte gaat daardoor twee keer onder de rolcontainers door waarop de planten staan. Daardoor koelen we het water af van 85 graden tot 23 graden. Het resultaat is dat we in de zomer geen aardgas meer nodig hebben en in de winter ruim twintig procent van de warmtebehoefte ingevuld wordt door het warmtenet. Qua rendement maken we hierin elk jaar stappen.

Onze certificaten

Van der Voort Potplanten beschikt over de volgende certificaten op het gebied van duurzaamheid:

MPS A

MPS GAP

Grasp

Sedex

GGN Label

NAK Tuinbouw

Onze duurzame initiatieven

Bij Van der Voort Potplanten scheiden we uiteraard ons afval. Ook vangen we al het regenwater op dat op onze kassen en schuren valt, waarmee we onze planten bewateren en zo veel water besparen En natuurlijk werken we vrijwel volledig met biologische gewasbescherming door het preventief inzetten van de natuurlijke vijanden van eventuele schadelijke organismen die de kwaliteit van onze planten bedreigen. Ideaal, want biologische gewasbescherming is gezond voor gewas, bodem en oppervlaktewater. Onze planten zijn goed voor de mens, onze productie is goed voor het milieu, met die balans willen wij produceren.

Balans creëren

Balans is het toverwoord. Onze planten creëren balans in het klimaat bij de consument thuis, dus bij Van der Voort Potplanten zoeken we naar balans in de productie. Of het nu gaat om biologische gewasverzorging om de plant te beschermen, het geven van verantwoordelijkheid aan de werknemers of het gebruik van energie- en zonneschermen om het klimaat in de kas zo stabiel mogelijk te houden, we zijn altijd op zoek naar de juiste balans. Dat levert een beter kasklimaat op, gezondere planten en gelukkigere medewerkers.